1,5 week levertijd Spoed: 2-3 dagen Haarlem | Groningen | Düsseldorf 023 - 205 20 15

Over de kwaliteit van onze beachvlaggen

Vergelijk onze beachflags met de andere aanbieders

Onze beachflags worden in Europa geproduceerdAls specialist in beachvlaggen kunnen wij u precies vertellen waarop u het beste kunt letten bij de aanschaf van beachflags. Door de jaren heen hebben we veel verschillende materialen op kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid kunnen testen. Goedkoop is dan ook vaak duurkoop. Amstel Beachflags streeft naar een optimale balans tussen duurzaamheid en betaalbaarheid. Zo onderscheidt onze kwaliteit zich gemakkelijk van het goedkopere alternatief. 

Zo worden onze doeken bijvoorbeeld in Europa vervaardigd. Zo kunnen wij de beste kwaliteit garanderen. Voor zowel het drukwerk als de afwerking. Lees hieronder waarom de kwaliteit van Amstel Beachflags zo onderscheidend is van de rest van de markt:

 
 Rotatie

mechanisme

voet

abf logo

  
Kruisvoet detail

Al onze voeten worden geleverd met luxe ijzeren draaimechanisme en zijn uitgerust met dubbele kogellagers. De mast is zo zeer eenvoudig op de voet te installeren. 

Voordeel: de mast en het doek draaien altijd netjes mee met de wind. Zo staat de vlag altijd in de juiste richting en blijft de kracht die erop komt te staan tot een minimum beperkt. Daarnaast zal er vanwege het gesloten systeem minder snel zand of vuil in het draaimechanisme komen. 


Sommige concurrenten


DraaimechanismeGoedkope slechte kwaliteit onderdelen 

Draaimechanisme is helemaal niet aanwezig of vervaardigd van plastic. De kans bestaat dat de mast na verloop van tijd niet meer goed draait of vastloopt. 

Nadeel: Wanneer de mast niet goed draait, zal het doek zich langzaam om de mast heen gaan vouwen. Hierdoor zal er onnodig veel kracht op de mast en het doek komen te staan. Hierdoor is er kans dat het doek sneller rafelt of scheurt. Ook zal de hardware en het draai mechanisme hierdoor sneller slijten.

 

De mast en materiaal


Masten Beachflags mastset van Amstel Beachflags

Wij leveren al onze beachflags uitsluitend met fiberglass stokken. Wij hebben door de jaren heen met veel verschillende materialen gewerkt, maar zijn er van overtuigd dat fiberglass een optimale prijs/kwaliteit verhouding biedt. De duurzaamheid van onze fiberglass stokken is zelfs zo goed dat we ook hierop 2 jaar garantie kunnen geven. 

Voordeel: onbreekbaar, zeer flexibel, niet te knakken of te breken. Licht in gewicht en eenvoudig op te zetten. En 2 jaar no-nonsense omruilgarantie bij gescheurde of gebroken mastdelen!


Slechte kwaliteit beachflags gebroken beachflags masten

  
Veel goedkopere beachflags worden verkocht met het aluminium stokken systeem. Soms claimt men zelfs dat dit duurzamer is dan fiberglass stokken. Dit is echter niet het geval. De sterkte van aluminium stokken is erg afhankelijk van de dikte van het materiaal. En dat is nou juist waar men vaak op bespaart. 

Nadeel: Zwaar in gewicht, vooral wanneer men dikkere aluminium stokken gebruikt. Gemakkelijk te breken of te knakken. En sommige aluminium systemen zijn ingewikkeld in gebruik omdat er verschillende delen in elkaar en/of op elkaar geschoven dienen te worden.

Het doek


Hoge kwaliteit afwerking beachflags Dubbel gestikte beachflags doek

  
Wij controleren en optimaliseren het productieproces zelf. Wij hebben in het verleden verschillende afwerkingsmethoden getest en kiezen altijd voor de meest duurzame oplossing. Dit betekent o.a. dat wij de zoom altijd dubbel gestikt afwerken. Onze ervaring leert dat hiermee het doek de langste levensduur geniet. 

Voordeel: Een luxere afwerking en langere levensduur. Door de zoom dubbel te stikken zal de vlag veel minder snel gaan rafelen. Dit betekent simpelweg dat de doeken minder snel vervangen hoeven te worden. Dat scheelt u geld.


Gerafeld vlaggendoek, slechte kwaliteit beachflags

 
De randen van het beachflag doek van veel aanbieders worden 'schoongesneden' afgewerkt. Dit betekent dat de randen van de vlag aan alle kanten recht zijn afgesneden. 

Het grote nadeel hiervan is dat de randen hierdoor snel kunnen gaan rafelen. De stof bestaat uit heel fijn polyester draad. Wanneer dit begint te rafelen zal de rand van het doek steeds lelijker worden en op termijn verder gaan rafelen. Vooral wanneer de beachflag vaak buiten staat of ergens tegenaan wappert. Schoongesneden beachflags zijn goedkoper te produceren.

 

Productie


Europese fabricatie Hoogwaardige afwerking Amstel Beachflags vlaggendoek

De productie van onze vlaggen vindt plaats binnen Europa en deze worden altijd geproduceerd volgens EU richtlijnen. Zo kunnen wij garanderen dat de kwaliteit en de arbeidsomstandigheden altijd voldoen aan de meest recente in de geldende EU wetgeving. Dit komt de kwaliteit en afwerking van onze producten ten goede. De doeken worden stuk voor stuk met grote zorg afgewerkt. Dit betekent o.a. dat elke vlag handmatig wordt geconvectioneerd en gecontroleerd. 


Voordeel: Vanwege de korte distributielijnen (transport binnen EU) kunnen wij gemakkelijk omgaan met spoed producties en zijn wij flexibel in het aantal stuks per order. Daarnaast levert productie binnen de EU een voordeel op in termen van economische duurzaamheid.


Slechte kwaliteit Chinese afwerking vlaggendoeken

Veel 'prijsstunters' produceren hun vlaggen in het verre Oosten. Orders worden gebundeld en periodiek verscheept van Azië naar Nederland. 

Het grote nadeel hiervan is dat de levertermijn vaak langer is en dat er minder flexibel kan worden omgegaan met spoed bestellingen. Onze ervaring leert dat de kwaliteitsstandaard niet voldoet aan de standaard die wij in Nederland gewend zijn. Daarnaast is er minder transparantie over het productieproces en de omstandigheden. 

Nog een bijkomend nadeel: Stel u voor dat uw order per ongeluk een fout bevat en dit pas na de levering aan het licht komt. Bijvoorbeeld een foutieve kleur. De tijd die nodig is om een herdruk geleverd te krijgen is dan vele malen langer.

 

Prijzen


Onze prijzen zijn transparant 

Al onze kosten zijn transparant. Wij rekenen geen opstartkosten, geen ontwerpkosten (tot maximaal 15 minuten DTP werk) en geen andere bijkomende kosten. De enige kosten die er nog bij komen zijn de verzendkosten. Deze bedragen tot 20 stuks altijd € 15,00 . Maar u kunt de vlaggen ook komen afhalen bij ons magazijn, dan rekenen wij uiteraard geen verzendkosten.


Beachflags prijzen zijn onduidelijk

U zult vaak ondoorzichtige tariefstructuren tegenkomen. Verzendkosten opstartkosten, ontwerpkosten, bestandcontrole enzovoorts komen er soms nog op het laatst bij wanneer de bestelling wordt afgerond. Dit is vervelend en maakt het lastig om de verschillende prijzen met elkaar te vergelijken.

 

Garantie


2 jaar garantie op Amstel beachflags

Wij geven op al onze hardware 2 jaar garantie. Wij zijn een van de weinige aanbieders met zulke garantievoorwaarden. Omdat we overtuigd zijn van de kwaliteit van onze materialen. Onze ervaring leert dat de hardware zelf na het verstrijken van de garantietermijn nog enkele jaren mee kan gaan.

Let ook op de garantievoorwaarden. Het is gebruikelijk dat er op vlaggen niet meer dan 3 maanden garantie wordt gegeven. Ongeacht de kwaliteit is een vlaggendoek een slijtageproduct. Daarom wordt hier eigenlijk nooit garantie op gegeven. Van de hardware (mast en voet) mag je wel verwachten dat deze enkele jaren meegaan. Vaak wordt ook deze garantie niet afgegeven. Dan zou je zelf voor de kosten moeten opdraaien wanneer er een mast of voet defect raakt.

 

Levertijd


Spoed productie mogelijk 

Wij produceren al onze beachvlaggen in Europa. Hierdoor kunnen we een Europese kwaliteitsstandaard garanderen en is snelle levering mogelijk. In geval van spoed zelfs binnen 2 werkdagen!


Sommige aanbieders produceren hun beachvlaggen in het Verre Oosten, meestal in China. Hierdoor kunnen aanbieders goedkoper inkopen. 

Nadeel: dit resulteert vaak ook in een langere levertijd. In sommige gevallen zelfs 1 tot 2 maanden. Daarnaast kan er minder goed gecontroleerd worden op de juiste arbeidsomstandigheden.